Laatste repetitie seizoen 2023-2024

Op dinsdag 25 juni 2024 was de laatste repetitie voor de grote vakantie. Ook deze keer waren we welkom bij IJssalon Clevers. Eerst werden enkele muzikale noten gekraakt en vervolgens de noten in de ijscoupe.

Kennedymars Sittard 2024

De Kennedy-Mars Sittard vindt traditioneel plaats op Paaszaterdag. De afgelopen editie dus op 20 maart 2024. De eerste Kennedy-Mars in Sittard werd in 1963 gelopen naar aanleiding van een uitspraak van John F. Kennedy, dat de hedendaagse mens niet meer in staat zou zijn 50 mijl (80 km) binnen 20 uur te kunnen lopen. Dat jaar startten er 11 studenten, waarvan er 10 uiteindelijk de finish wisten te behalen.

“Te Laat Begoosj” zorgde traditiegetouw voor een muzikale noot.

Carnaval 2024

Carnaval 2024

Carnaval 2024 is zeer geslaagd te noemen. De sleuteloverdracht op vrijdagavond 9 februari 2024 was erg gezellig met respectvolle sprekers en kapellen, mooie Prinsen- en jeugdprinsenparen, de Smautbulen, de Doale en de Tuurhouters en natuurlijk de wethouder met de zo begeerde sleutels van de dorpen. Aansluitend het Auwt Wieverbal dat gezellig druk was en waar blijkbaar onze afgemelde leden als WC-maedjes verkleed ontmaskerd werden.

Zaterdagavond bij de opening van de Prinsenstraat was het ondanks de regen gezellig en zijn we bij de Prins verwend met een drankje en een hapje. Prins Eric I en Prinses Mariëlle, hartelijk bedankt.

Zondagochtend mochten we de H. Mis sfeervol en respectvol opluisteren, met dank aan het kerkbestuur. Als dank hiervoor is ons eigen speldje uitgereikt aan pastoor Otto die dit namens de parochie geaccepteerd heeft.

Na de middag gingen we met veel enthousiasme en gezelligheid collecteren in de optocht in Sittard, waarvoor hartelijke dank aan het Optochcomité Zitterd.

Op maandag hebben we meegelopen in de optocht in ons eigen dorp, met als afsluiting de serenade aan Prins Eric I, Prinses Mariëlle, jeugprins Beau I en jeugprinses Leah I. Natuurlijk speelden we met trots ons nieuwe muziekstuk De Engelbewaarder. Als verrassing werden  we gefeliciteerd met ons 2×11 jaar bestaan. Bert Vergossen decoreerde voorzitter Diana namens de Smautbulen met een, inmiddels collectors-item geworden, sjaal van de Smautbulen. De allerlaatste… Hele leuke attente geste die zéker gewaardeerd wordt! Daarna gezellige buitencarnaval gevierd met allerlei lekkers waarvoor iedereen hartelijk bedankt is.

Op dinsdag hebben we een muzikale rondgang in ons dorp gehouden en zijn we bij een aantal leden voorzien van een drankje en een hapje, waarna we enkele dorpelingen verrast hebben met een korte serenade. De rondgang werd beëindigd  bij bakkerij Broens waar we heerlijk gegeten hebben. Tóp verzorgd door familie Broens. Dank jullie wél!

Rest me om alle leden van Te Laat Begoosj, iedereen die iets gesponsord heeft, dirigent Jos, de eet- en muziekcommissie te bedanken voor deze geslaagde dagen. En niet te vergeten René van café Auwt Einekoeze waar we altijd terecht kunnen voor onze repetities!

Diana, voorzitter Te Laat Begoosj

Kènjeroptoch Zitterd

Eén week voor ‘Vastelaovend’ begint in Sittard het carnavalsfeest met de fraaie en spontane kinderoptocht. Vanaf 13.33 uur trekt deze stoet door het centrum van de stad. Dit smakelijk voorproefje voor het ‘Grote gebeuren’ trekt tienduizenden toeschouwers en dat is ook begrijpelijk gezien de goede reputatie die deze optocht heeft. TLB was uiteraard aanwezig met een muzikale bijdrage.

30e Euregionaal Gardetreffen 2024

Op zondag 28 januari 2024 vond in Munstergeleen het 30e Euregionaal Gardetreffen 2024 plaats. De Munstergarde 1202, onderdeel van de V.V. de Haverbüle, had de organisatie van de 30e verbroedering dag van de Federatie Euregionale Gardes (FEG) op zich genomen. Naast het verbroederingsprogramma in het plaatselijke gemeenschapshuis ’t Trefpunt paradeerden de honderden deelnemers ook door Munstergeleen. De optocht onder begeleiding van diverse muziekkorpsen en zaate hermeniekes begon om 14.00 uur. Na de zonovergoten rondgang door Munstergeleen was er een afsluitend feest in het gemeenschapshuis.

Limburgs Buuttefestival 2024

Op zaterdag 27 januari 2024 vond in het MFC “De Grous” te Stein het Limburgse Buuttefestival plaats. Helmut Hoezen presenteerde een aantal Buuttekampioenen op het podium met o.a. Helga Cornelissen, Peter Dols, Gilbert Petit, Frank Vroomen, Hub Stassen en Fer Naus. Een geweldige avond met veel kwatsj en sjpas. “Te Laat Begoosj”, onder leiding van Jos Lipsch, zorgde voor de muzikale omlijsting.