Carnaval 2024

Carnaval 2024 is zeer geslaagd te noemen. De sleuteloverdracht op vrijdagavond 9 februari 2024 was erg gezellig met respectvolle sprekers en kapellen, mooie Prinsen- en jeugdprinsenparen, de Smautbulen, de Doale en de Tuurhouters en natuurlijk de wethouder met de zo begeerde sleutels van de dorpen. Aansluitend het Auwt Wieverbal dat gezellig druk was en waar blijkbaar onze afgemelde leden als WC-maedjes verkleed ontmaskerd werden.

Zaterdagavond bij de opening van de Prinsenstraat was het ondanks de regen gezellig en zijn we bij de Prins verwend met een drankje en een hapje. Prins Eric I en Prinses Mariëlle, hartelijk bedankt.

Zondagochtend mochten we de H. Mis sfeervol en respectvol opluisteren, met dank aan het kerkbestuur. Als dank hiervoor is ons eigen speldje uitgereikt aan pastoor Otto die dit namens de parochie geaccepteerd heeft.

Na de middag gingen we met veel enthousiasme en gezelligheid collecteren in de optocht in Sittard, waarvoor hartelijke dank aan het Optochcomité Zitterd.

Op maandag hebben we meegelopen in de optocht in ons eigen dorp, met als afsluiting de serenade aan Prins Eric I, Prinses Mariëlle, jeugprins Beau I en jeugprinses Leah I. Natuurlijk speelden we met trots ons nieuwe muziekstuk De Engelbewaarder. Als verrassing werden  we gefeliciteerd met ons 2×11 jaar bestaan. Bert Vergossen decoreerde voorzitter Diana namens de Smautbulen met een, inmiddels collectors-item geworden, sjaal van de Smautbulen. De allerlaatste… Hele leuke attente geste die zéker gewaardeerd wordt! Daarna gezellige buitencarnaval gevierd met allerlei lekkers waarvoor iedereen hartelijk bedankt is.

Op dinsdag hebben we een muzikale rondgang in ons dorp gehouden en zijn we bij een aantal leden voorzien van een drankje en een hapje, waarna we enkele dorpelingen verrast hebben met een korte serenade. De rondgang werd beëindigd  bij bakkerij Broens waar we heerlijk gegeten hebben. Tóp verzorgd door familie Broens. Dank jullie wél!

Rest me om alle leden van Te Laat Begoosj, iedereen die iets gesponsord heeft, dirigent Jos, de eet- en muziekcommissie te bedanken voor deze geslaagde dagen. En niet te vergeten René van café Auwt Einekoeze waar we altijd terecht kunnen voor onze repetities!

Diana, voorzitter Te Laat Begoosj